Transport

7 vanlige feil ved leie av container

I denne artikkelen ser vi på hvordan man kan bygge et hus, leilighet eller et kontor ved hjelp av lagercontainer. Gang på gang sier vi at containere er en byggestein for bygging av nye boliger og kontorer. Men, det er alltid noen fallgruver og mangler i enhver bygningsmetode eller byggemateriale. Altfor ofte er det folk som kjøper flere containere og begynner å bygge uten å undersøke byggetillatelser osv. Det koster penger å møte problemer som kunne vært unngått hvis de bare hadde vært kjent med bl.a. byggteknisk forskrift (TEK 10).

Her er noen av de vanligste problemene folk har opplevd når de bygger med lagercontainere:

 

Man forstår ikke hele byggetillatelsesprosessen ift å bruke containerutleie

Tips for containerutleie

Det spiller ingen rolle hvor du bygger containerbygget ditt, men det er en del regler og forskrifter du må følge – om de er miljømessige, strukturelle eller om de møter andre lokale retningslinjer. Alt dette må du være oppmerksom på. Disse varierer fra område til område og fra land til land. Det holder ikke å stole på informasjon fra ulike kilder på nettet, men sett deg inn i lover og regler i din kommune. Gjør undersøkelser på forhånd og snakk med lokale og statslige myndigheter for å sikre at ditt containerhjem er kompatibelt. Dette gjør du helt i starten av planleggingsstadiet, ikke når du er halvveis gjennom byggingen.

På denne måten vil du spare veldig mye penger. Det vil være langt mer kostnadseffektivt å gjøre noen endringer i planene med arkitekt og bygningsingeniør enn det vil være når alt er på plass og containerne er sveiset sammen. Alt du trenger er noen telefonsamtaler eller e-post når planene dine er ferdige.

 

Du isolerer ikke containerne riktig

Lagercontainere er laget for å flytte varer fra en havn til en annen, ikke for å ha en konsekvent temperatur. Om du isolerer for mye eller for lite, så kan du risikere at det blir for varmt om sommeren og for kaldt om vinteren. Du må være sikker på lokale byggeforskrifter om isolasjon, og sørge for at containerbygget ditt oppfyller minimumsverdier for termisk isolasjon og tetthet.

 

Du kjøpet flere lagercontainere uten å undersøke tilstanden

Lagercontainere kan ha vært gjennom mange støt og røffe værforhold – enten det har blitt slynget av bølger til sjøs, eller om det har blitt slått av gaffelheiser. To lagercontainere er sjeldent like.

Ta deg tid til å forstå hva de forskjellige tilstandsgraderingene betyr når du kjøper dine containere. Kjøp eller lei dine containere fra en troverdig og pålitelig ContainerUtleier, så unngår du dyre kostnader i ettertid.

 

Mangler budsjett for uforutsigbare hendelser

Hvis du noen noensinne har sett et TV-show som Grand Designs, så vil du oppleve at det før eller siden nesten alltid skjer en uforutsigbar hendelse under byggingen. Dette kan være problematiske feil eller enklere ting som forsinkelser.

Det å budsjettere for slike forutsetninger og alltid ha en plan B, er veldig smart. Hvis været endrer seg, om noe er for sinket eller det er en stor streik, er du fortsatt i stand til å fortsette å bygge ved hjelp av et budsjett for akkurat dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *